articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Arexim Audit – Rolul auditului financiar in managementul companiilor!

Arexim Audit – Rolul auditului financiar in managementul companiilor!

🕔07.Nov 2013

Toata lumea vorbeste actualmente despre crize si lipsuri, indiferent ca este vorba de crize si lipsuri la nivelul individului, familiei, intreprinderilor, natiunilor, regiunilor, diferitelor monede, sistemelor financiare sau la nivel mondial. Criza economica mondiala este un proces deosebit de complex, profund si de actualitate, care afecteaza elementele fundamentale ale sistemului economic si caruia marii economisti de la nivel mondial nu reusesc sa-i gaseascã antidot. La nivelul firmelor, aceasta criza a avut (pentru cele care au dat faliment) si are inca (pentru cele care se chinuie sa traiasca de pe o zi pe alta) influente negative.

Asa cum marea criza economica mondiala a plecat de la niste greseli capitale din punct de vedere managerial, asa si eventualul faliment al unei firme poate avea ca punct de plecare o proasta gestiune la acest capitol. Tocmai de aceea, o expertiza financiara realizata de profesionisti va poate ajuta sa mentineti compania deasupra liniei de plutire. Aceasta expertiza financiara rezulta in urma unui audit financiar de calitate. In aceste sens, compania Arexim Audit, cu sediul in Bucuresti, va ofera servicii de audit financiar la cele mai inalte standarde de calitate.

Prin audit in general, se intelege examinarea profesionala a unei informatii in vederea exprimarii unei opinii responsabile si independente, prin raportarea la un criteriu (standard, norma) de calitate. Termenul de audit este larg utilizat, iar cand vorbim de audit financiar, vorbim de un proces care sa va ajute sa verificati situatiile financiare, procesele si tranzactiile societatii.

In cazul in care firmele dumneavoastra sunt cotate pe piete organizate sau sunt institutii din domeniul financiar – bancar si asigurari, acestea au obligativitatea executarii unui audit financiar. Un auditor financiar este o persoana fizica sau juridica care a dobandit aceasta calitate in conditiile specificate in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75/1999, cu modificarile si completarile ulterioare. In Romania, dreptul de exercitare a profesiei de auditor financiar se acorda de catre Camera Auditorilor Financiari.

Auditorii financiari Arexim Audit, membri ai Camerei Auditorilor Financiari, pot desfasura, in baza articolului 3 din OUG nr. 75 din 1999, cu modificarile si completarile ulterioare, urmatoarele activitati economico-financiare, in exercitarea independenta a profesiei:

– audit financiar;

– audit intern;

– consultanta financiar-contabila si fiscala;

– asigurarea managementului financiar-contabil;

– pregatire profesionala de specialitate in domeniu;

– expertiza contabila;

– evaluare;

– reorganizare judiciara si lichidare.

Pentru ce societati este nevoie de un audit financiar ?

Organizatiile obligate sa efectueze un audit financiar conform legislatiei romanesti sunt:

• societatile care, la inchiderea unui exercitiu financiar, indeplinesc cel putin doua din urmatoarele trei criterii:

1. Au active totale peste 3.650.000 euro

2. Au cifra de afaceri neta peste 7300000 euro

3. Au un numar mediu de salariati in cursul exercitiului financiar mai mare sau egal cu 50.

Pe langa auditul financiar, companiile pot apela si la auditorii interni Arexim Audit, care supravegheaza gestiunea unei firme, verifica daca situatiile financiare sunt intocmite legal, daca registrele firmei sunt tinute regulat si respecta cerintele legale. Un auditor intern este obligat sa verifice si daca evaluarea elementelor patrimoniale s-a facut conform regulilor stabilite pentru intocmirea si prezentarea situatiilor financiare.

Date de contact:

Adresa: Str. Ing. Nicolae Slăniceanu, nr. 28, Sector 2

E-mail: ionescu@arexim.ro

Telefon fix: 021/326.72.04, 021/302.89.62, 021/302.89.63

Fax: 021/326.72.05

Mobil: 0724.231.877

In momentul in care veti contacta firma, mentionati ca ati gasit compania pe site-ul 2biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

Similar Articles
Imprumut IFN

Imprumut IFN

Creditul ce e acordat pana la salariu este un anumit tip de serviciu oferit de

Firma contabilitate Arad

Firma contabilitate Arad

Misiunea firmelor de contabilitate din Arad precum si a altor firme recunoscute si de profil

TPA Horwath- servicii de contabilitate de incredere

TPA Horwath- servicii de contabilitate de incredere

Desi domeniul financiar are un aer aparte, iar a avea propria companie pare sa fie

TPA Horwath Romania – firma de contabilitate

TPA Horwath Romania – firma de contabilitate

La modul general, firmele de contabilitate sunt foarte utile in prezent. Orisice persoana care nu

Servicii de contabilitate

Servicii de contabilitate

Contabilitatea este un domeniu foarte ambiguu, de aceea de cele mai multe ori cand vine