Esti in cautarea unei firme specializata in domeniul tratarii apelor potabile, care sa-ti puna la dispozitie statii de epurare a apei, extrem de eficiente, la preturi competitive? Avem solutia pentru tine: Proaquapure, companie cu o experienta de 10 ani pe piata de profil din Romania.
Apa uzata contine diferite incarcaturi, precum dejectii, resturi alimentare, uleiuri, sapun, detergenti si alte substante chimice. In gospodarie, apa uzata provine de la toalete, bai, chiuvete, masini de spalat etc, in timp ce apa uzata industriala provine de la diverse procese de productie si prelucrare. Dupa provenienta sau calitate, apele de canalizare pot fi: ape uzate, ape meteorice, de suprafata si subterane. La randul lor, apele uzate se impart in mai multe categorii: ape uzate menajere, ape uzate publice, ape uzate industriale etc. Gestionate ineficient, acestea duc la poluarea apelor dar si la o serie de probleme care afecteaza atat mediul inconjurator, cat si sanatatea umana. Ce este de facut? O solutie pentru imbunatatirea calitatii apei uzate menajere este epurarea, proces responsabil pentru eliminarea impuritatilor si produsilor toxici.
Epurarea reprezinta procesul complex de retinere si neutralizare a substantelor daunatoare dizolvate, in suspensie sau coloidale prezente in apele uzate industriale sau menajere, in statii de epurare. Astfel, principalul scop este de a imbunatati calitatea acestor ape pentru a putea fi deversate in emisar, fara a prejudicia flora sau fauna. Mai mult decat atat, dupa ce apa a fost epurata in statii de epurare, ea poate fi refolosita. Epurarea apelor uzate in statii de euprare se imparte in doua metode: retinerea/neutralizarea substantelor nocive, sau prelucrarea substantelor rezultate din prima operatiune. De regula, apele uzate industriale au nivele inalte de incarcare cu poluant, si mai ales caracteristici diferite de cele uzate menajere, motiv pentru care ele nu pot fi epurate direct in statiile de epurare orasenesti. Ca urmare, acestea trebuie supuse unui proces de preepurare specifica, adaptata naturii poluantului. Pe langa toate acestea, se poate face si o statie complet separata pentru apele industriale, menite sa asigure epurarea eficienta.
Procedee de epurare:
– metoda mecanica, este prima metoda in epurarea apei, prin acest procedeu de filtrare inlaturandu-se circa 20-30% din impuritatile insolubile ce plutesc in apa;
– metoda biologica, este etapa a doua intr-o statie de epurare, prin aceasta metoda eliminandu-se produsi chimici organici ca nitrati, fosfati, sulfati sau metan;
– metoda chimica, cel mai utilizat procedeu este reactia de oxidare si prin cascade, prin hiperaerarea apei.
Proaquapure pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de modele de statii de epurare a apei, care dincolo de preformanta lor, se instaleaza repede si se incadreaza in orice mediu inconjurator. Acestea se bazeaza pe procedeul biomasei fixate, scufundate si aerate, sau pe procedeul SBR (Sequential Batch Reactor), cunoscut si ca ¨namol activat¨. Odata utilizate, statiile de epurare au capacitatea sa curete apele menajere in proportie de 98%, spre 100%, respectand toate normele aflate in vigoare. Din catalogul de produse dezvoltat de Proaquapure, fac parte urmatoarele modele de statii epurare:
– statii de epurare Oxyfix C90;
– statii de epurare Oxykit (bazate pe procedeul de biomasa fixata);
– statii de epurare Klaerofix;
– statii de epurare Airoxy (bazate pe procedeul de epurare SBR).
Proaquapure distribuie in toata tara produse din categoriile: epurare, dezinfectie apa, dedurizare, sisteme de filtrare de sedimente si sisteme de utilizare a apei pluviale. Un argument ce vine sa confirme calitatea produselor si profesionalismul Proaquapure este acela ca in toti acesti ani de experienta, am reusit sa legam colaborari de durata cu parteneri si clienti de renume. Pentru informatii suplimentare, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne.