articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Anvelope agricole, o piesa de baza a utilajelor agricole

Anvelope agricole, o piesa de baza a utilajelor agricole

🕔04.May 2016

Anvelopele agricole reprezinta o componenta foarte imporanta a utilajelor agricole diverse, acestea pot fi de diverse dimensiuni, insa conteaza foarte foarte mult chiar calitatea lor. De la anvelope agricole asteptam anumite efecte precise cum ar fi de exemplu o tractiune buna. Totodata de la aceste anvelope agricole vom astepta si evitarea compactarii solului si nu in ultima instanta vom astepta si anumite caracteristici bune la rulare in trafic.

Ce inseamna de fapt anvelope agricole?

Trebuie sa spunem ca atunci cand vorbim de anvelope agricole, acestea sunt in mare parte compuse din carcasa si din banda de rulare. Carcasa la randul ei poate sa fie una de constructie radiala sau una de constructie diagonala. Cele de constructie diagonala sunt cel mai des intalnite am putea spune la utilaje industriale diverse, pe cand cele de constructie radiala vor fi intalnite la anvelope agricole sau mai exact la tractoare de pilda, mai ales la modele noi si performante.

De ce se folosesc aceste anvelope radiale la tractoare? In primul rand pentru ca ele au o forta de tractiune mai mare decat celalalt tip de anvelope si totodata ele vor duce la un consum mai mic de carburanti. Suprafata de contact la aceste anvelope agricole este si ea la randul ei mai mare, fapt ce va reprezenta un avantaj in plus in cele din urma.

In materie de anvelope agricole cele mai importante si mai semnificative dimensiuni considerate vor fi cele referitoare la latimea sectiunii si la diametrul interior.

Alti indici foarte importanti la alegerea de anvelope agricole sunt reprezentati de exemplu de capacitatea maxima de incarcare si totodata si de viteza maxima. Astfel ca latimea unei anvelope agricole va fi practic direct proportionala cu capacitatea maxima de incarcare.

Alte aspecte in utilizarea de anvelope agricole

Un element ce trebuie evitat de exemplu atunci cand se folosesc utilajele agricole si implicit anvelope agricole ale acestora este tasarea solului. Trebuie deci sa se evite pe cat posibil tasarea excesiva a solului atat din punct de vedere a protejarii mediului cat si din punct de vedere financiar. Un lucru care trebuie mentionat aici va fi deci si acela ca in fapt gradul de tasare a solului va depinde in foarte mare masura sau mai exact in cea mai mare masura de presiunea din anvelope agricole.

O anvelopa mai lata va suporta aceeasi sarcina la o presiune mai scazuta de exemplu, insa toate acestea sunt aspecte pe care le veti mai invata si pe parcursul utilizarii de astfel de anvelope agricole. Asadar cel mai indicat va fi sa va orientati spre a achizitiona anvelope agricole de la un magazin specializat in domeniu, pentru a va asigura de calitatea lor superioara. Este un aspect esential pentru ca si lucrarile dvs. agricole sa fie unele corespunzatoare, sa fie unele productive si unele care sa nu va orienteze spre a pierde sume de bani ce pot fi uneori semnificative. Achizitionati anvelope agricole de calitate superoara si veti sesiza rapid diferenta in utilizarea lor.

Similar Articles
Alegerea corecta la procurarea  auto moto

Alegerea corecta la procurarea auto moto

Fiecare dintre noi, inca din copilarie, avem visul de a conduce propria masina. Odata ce

Reparatii cutii viteze automate

Reparatii cutii viteze automate

     Cutia automata este considerat  ansamblul pieselor care sunt complexe si care fac parte  din

Pasiune sau necesitate in obtinerea permisului de conducere, alegeti scoala soferi Brasov profesionista

Pasiune sau necesitate in obtinerea permisului de conducere, alegeti scoala soferi Brasov profesionista

Obtinerea permisului de conducere poate sa fie o necesitate sau poate sa fie o ambitie,

Inchirieri auto Bucuresti, cateva reguli de baza

Inchirieri auto Bucuresti, cateva reguli de baza

Cand vine vorba de inchirieri auto Bucuresti, ofertele nu sunt tocmai putine. Veti regasi atat

Modul de functionare al  electromotorului Loganului

Modul de functionare al electromotorului Loganului

Un sistem considerat a fi specific pentru  incarcarea auto este acela care e format din