articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Ambarcatiuni clasice si moderne

Ambarcatiuni clasice si moderne

🕔11.Mar 2013

Va doriti o ambarcatiune?

Se pare ca nu este suficient acest lucru cand vine vorba de achizitionarea ei. Daca nu sunteti un impatimit al marii sau apelor in general, cu siguranta trebuie sa va informati temeinic inainte sa achizitionati un asemenea produs.

Ce trebuie sa stiti inainte de a face pasul in cumpararea unei ambarcatiuni?

Pentru construirea motoarelor se folosesc materiale care rezista la coroziune, mediul marin fiind mai dur si mai coroziv comparativ cu uscatul. Contactele, cablurile, piesele sunt confectionate din materiale care trebuie sa fie de asemenea, rezistente la coroziune.

Pentru unii croaziera de placere inseamna viteze mari. Ceea ce trebuie luat in considerare in acest caz sunt apele pe care vreti sa practicati acest gen de croaziere si ambarcatiunea sa fie potrivita pentru ele. Una este sa mergi in viteza pe canalele navigabile ale Dunarii, unde sunt cioturi, pietre si curenti puternici si alta este sa desfasurati aceasta activitate pe o mare mai mult sau mai putin agitata.

Insa pentru altii croaziera de placere inseamna deplasarea pe distante lungi, cu o viteza domoala care sa le permita sa vada totul in jur. Pentru acest fel de calatorii, recomandate sunt ambarcatiunile cu facilitati de somn, toaleta, posibilitatea de depozitare a proviziilor, dus, bucatarie si evident pescuit.

Cand este vorba de ambarcatiuni vremea are un cuvant destul de important de spus, mai ales in cazul ambarcatiunilor de agrement. Cand spun aceasta ma gandesc la perioadele “moarte” din punct de vedere al folosirii si atunci trebuie sa va asigurati posibilitatea de a tine undeva ambarcatiunea in aceste perioade. Fie ca este vorba de o curte, unde o puteti acoperi sa o protejati, fie ca este vorba de un garaj mai mare sau de locuri special amenajate in porturi, este foarte important sa luati in considerare si acest element.

Cand alegeti sa achizitionati o ambarcatiune usor de intretinut recomandarea este in a alege o barca cu modelare simpla potrivita si pentru incepatori. Acest gen de ambarcatiuni se manevreaza usor, dimensiunile se preteaza si la utilizarea in ape mici, in corpul barcii dispuneti de compartimente de depozitare a echipamentelor si lucrurilor necesare navigarii.

Genul acesta de modele este recomandat si cand doriti sa mergeti la pescuit cu prietenii si ceea ce este destul de important este ca datorita dimensiunilor mai mici este usor de transportat si depozitarea pe timpul iernii nu ridica o problema.

Apele pe care urmeaza sa navigati sunt foarte importante cand este vorba sa alegem o ambarcatiune. Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa navigati pe Mediterana sau in jurul lumii se recomanda ambarcatiunile cu vele, pentru cei ce vor naviga  pe Dunare, in Delta, pe Main sau Sena ambarcatiunile recomandate sunt intr-o gama diversificata si mai ales construite cu un design deosebit. Nu va ramane decat sa apelati la specialistii in domeniu pentru toate recomandarile necesare.

Acesta a fost doar un mic periplu in lumea navigatiei si a ambarcatiunilor, care nu inseamna neaparat numai viteza, ci inseamna cunoastere, placere si pasiune pentru frumos, inseamna si liniste dar si adrenalina. Este un ansamblu de trairi care merita incercat.

Similar Articles
O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O minoră în vârstă de 12 ani din Lipova, județul Arad, în timp ce trecea

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

Pe data de 22 octombrie, pompierii au fost alertați cu privire la producerea unui incident,

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Noi, femeile, știm că pentru a avea o viață cu adevărat împlinită și relaxată, trebuie

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

În după amiaza zilei de luni un bărbat din California a anunțat la o secție

Un nou antibiotic a fost descoperit

Un nou antibiotic a fost descoperit

Tot mai multe bacterii devin rezistente la antibiotice, descoperirea unor noi antibiotice ar fi benefică