articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Ambalaje impecabile din carton ondulat

Ambalaje impecabile din carton ondulat

🕔19.Mar 2013

“Parintele” cartonului ondulat este considerat a fi americanul Albert L. Jones. Acestuia i-a venit ideea sa inlocuiasaca materialul textil din gulerele cervicale cu valuri de hartie, obtinand astfel un material elastic. In anul 1871 i s-au recunoscut meritele pentru aceasta inventie, obtinand un brevet pentru ea. Trei ani mai tarziu, americanul Oliver Long a adus o imbunatatire semnificativa inventiei compatriotului sau, ce a dus la aparitia cartonului ondulat in doua straturi si anume, stratului de hartie ondulat i s-a lipit un strat de hartie neteda.

Care este secretul ondulei ?

Principiul prin care ia nastere ondula este foarte simplu, deoarece cartonul ondulat este o constructie ce are la baza aerul si hartia. Ceea ce ii da stabilitate cartonului ondulat este  fix  forma ondulata a stratului sau straturilor de hartie,  care se vor lipi de straturi de hartie neteda. Acest principiu se foloseste la constructia de catedrale si arce de poduri, pentru ca ofera constructiei o stabilitate ridicata si o capacitate mare de incarcare – poarta. Materia prima pentru confectionarea cartonului ondulat este reprezentata de catre banala rola de hartie. Producerea cartonului ondulat se face cu ajutorul masinii de carton ondulat.

Tipuri de carton ondulat

  • carton ondulat in doua straturi, este cel mai simplu tip de carton ondulat;
  • cartonul ondulat in trei straturi, obtinut prin intercalarea unui strat de hartie ondulat intre doua straturi de hartie neteda;
  • carton ondulat in cinci straturi, obtinut prin combinarea a doua straturi de hartie ondulanta cu trei straturi de hartie neteda;
  • carton ondulat in sapte straturi cu utilizare in industria constructiilor de masini.

Daca aveti nevoie de ambalaje din carton ondulat pentru carti, haine, vesela sau clasicele cutii utilizate la mutat,  compania Recolo este solutia dumneavoastra!

Cu sediul in orasul Oradea, firma se ocupa printre altele si cu comercializarea de ambalaje din carton ondulat: ambalaje colective din carton ondulat in trei sau cinci straturi, ambalaje de dimensiuni si forme speciale pentru mobila (dulapuri, coltare, etc), distantiere, separatoare, coltare, ambalaje stantate sau confectionate manual.

Cutiile din carton ondulat au o greutate mica, iar in comparatie cu cutiile de lemn in care a fost incarcat acelasi volum de ambalare, sunt de aproximativ trei ori mai usoare. Straturile de carton ondulat preiau solicitarile  mecanice exterioare, asigurand astfel o protectie ridicata produselor ce se gasesc incarcate in cutii.

Sunt rezistente la variatiile de temperaturi, protejand astfel volumul incarcat prin pelicula de aer ce se gaseste intre straturile de hartie ce compun ambalajul. Se pot imbiba cu diverse adaosuri de materiale hidrofobe, precum ceara sau rasina, care le fac mai rezistente la umezeala.

Cutiile stantate se fabrica pe stanta plana, se asambleaza intr-un mod facil  si se utilizeaza la fel de usor. Pot fi fabricate pe linii de serie sau unicat.

Ambalajele din carton ondulat sunt biodegradabile, cu un aspect placut si stilat, ce pot fi imprimate. Sunt confectionate din carton ondulat de cea mai buna calitate si prezinta o rezistenta sporita la actiunea diversilor factori de mediu.

Cartonul ondulat face parte din asa-numitul “cerc de reciclare”, datorita faptului ca prezinta o rata extrem de mare de reciclare, ajutand in acest mod la reducerea schimbarilor climatice, schimbari neprielnice mediului inconjurator.

Poti sa citesti si blog.2biz.ro.

Similar Articles
Unde ajunge valiza ta după check-in

Unde ajunge valiza ta după check-in

Vă întrebați ce se întâmplă cu bagajele voastre atunci când le depuneți la biroul de check-in din

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Fie că eşti student, şomer, îţi doreşti o carieră de succes sau pur şi simplu

Imprumut nebancar rapid

Imprumut nebancar rapid

In acest moment nu putem spune ca in cadrul pietii se gasesc  multe IFN-uri ce

Obtinerea  si costurile la obtinerea  certificatului energetic

Obtinerea si costurile la obtinerea certificatului energetic

Atata vânzarea insa in aceeasi masura si închirierea unei locuinţe sau atunci cand sunt in

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Este pe piata o anumita clasa a performantei energetice in privinta certificatelor energetic care se