articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
5 vietăți care ar supraviețui chiar și în urma unui război nuclear

5 vietăți care ar supraviețui chiar și în urma unui război nuclear

🕔04.Oct 2019

Pare a fi straniu, dar există unele viețuitoare care ar supraviețui chiar și unui atac nuclear. Iată câteva din ele:

Amiba

Aceasta este chiar cea mai simplă formă de viață care a existat și există. Amibele au capacitatea de a intra într-o stare de „adormire”, în acest timp se crează un strat protector care poate rămâne așa pe un termen nestabilit. 

Șansele că acestea să supraviețuiască unui război atomic sunt foarte mari, pentru că acestea sunt peste tot locul în lume și în număr foarte mare. 

Amibele sunt organisme unicelulare, astfel riscul ca în urma înmulțirii să apară mutanți sunt egale cu 0, plus la asta acestea sunt rezistente la radiație.

Gândacii

Gândacii la fel pot suporta o cantitate medie de radiație, iar cercetările arată că aceștia supraviețuiesc la doar 300 de metri de la locul unde a fost detonată bomba nucleară de la Hiroshima.

Bomba de la Hiroshima a eliberat aproximativ 10.0000 de rad, deci este posibil ca gândacii să supraviețuiască doar dacă se află suficient de departe de epicentrul radiațiilor.

Capacitatea gândacilor de a supraviețui radiațiilor se datorează ritmului de creștere foarte lent. Celulele lor se reproduc o dată la 48 de ore, astfel se reduce riscul mutațiilor.

Scorpionii

Chiar dacă acest lucru nu e atât de sigur, scorpionii au șanse foarte mari ca să trăiască, ei au capacitatea de a supraviețui razelor UV . 

Mai mult, scorpionii pot reveni la viață după ce au fost înghețați, ceea ce le-ar da mari șanse să supraviețuiască unei ierni nucleare. Faptul că se pot adăposti în crevase și găuri în pământ le conferă o protecție în plus.

Viespile din familia Braconidae

Aceste insecte sunt niște viespi parazite care își au originile în Cretacic și care își depun ouăle în organismul animalelor. Unele specii utilizează un virus foarte vechi, de cca 100 milioane de ani pentru a modifica ADN-ul organismului gazadă.

Aceste insecte sunt foarte rezistente la radiații, așa că șansele că acestea să scape cu bine dintr-un atac nuclear sunt foarte mari.

Cercetătorii au descoperit că micile insecte pot absorbi până la 180.000 rad (de 200 de ori mai mult decât un om!) La fel, femelele pot suporta temperaturi foarte joase.

Peștele astronaut

Acesta este un simplu pește, dar în același timp el poate rezista și supraviețui oriunde. Trăiește în cele mai poluate zone din mare, în care au avut loc deversări grave de substanțe chimice. Este, de asemenea, singurul pește care poate trăi în apă, în spațiul cosmic.

Capacitatea de a supraviețui este legată de abilitatea lor de a-și activa și dezactiva genele la comandă, atunci când este necesar. Aceasta le permite peștilor să supraviețuiască în orice amestec de chimicale, la orice temperatură și în orice concentrație de sare.

Mai mult, peștii au fost observați remodelându-și părți întregi ale corpului, pentru a face față noilor provocări ale mediului înconjurător. Orice pește care poate face asta merită să urce pe podiumul supraviețuitorilor.

 

 
Similar Articles
O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O minoră în vârstă de 12 ani din Lipova, județul Arad, în timp ce trecea

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

Pe data de 22 octombrie, pompierii au fost alertați cu privire la producerea unui incident,

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Noi, femeile, știm că pentru a avea o viață cu adevărat împlinită și relaxată, trebuie

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

În după amiaza zilei de luni un bărbat din California a anunțat la o secție

Un nou antibiotic a fost descoperit

Un nou antibiotic a fost descoperit

Tot mai multe bacterii devin rezistente la antibiotice, descoperirea unor noi antibiotice ar fi benefică