Pare a fi straniu, dar există unele viețuitoare care ar supraviețui chiar și unui atac nuclear. Iată câteva din ele:
Amiba
Aceasta este chiar cea mai simplă formă de viață care a existat și există. Amibele au capacitatea de a intra într-o stare de „adormire”, în acest timp se crează un strat protector care poate rămâne așa pe un termen nestabilit.
Șansele că acestea să supraviețuiască unui război atomic sunt foarte mari, pentru că acestea sunt peste tot locul în lume și în număr foarte mare.
Amibele sunt organisme unicelulare, astfel riscul ca în urma înmulțirii să apară mutanți sunt egale cu 0, plus la asta acestea sunt rezistente la radiație.
Gândacii
Gândacii la fel pot suporta o cantitate medie de radiație, iar cercetările arată că aceștia supraviețuiesc la doar 300 de metri de la locul unde a fost detonată bomba nucleară de la Hiroshima.
Bomba de la Hiroshima a eliberat aproximativ 10.0000 de rad, deci este posibil ca gândacii să supraviețuiască doar dacă se află suficient de departe de epicentrul radiațiilor.
Capacitatea gândacilor de a supraviețui radiațiilor se datorează ritmului de creștere foarte lent. Celulele lor se reproduc o dată la 48 de ore, astfel se reduce riscul mutațiilor.
Scorpionii
Chiar dacă acest lucru nu e atât de sigur, scorpionii au șanse foarte mari ca să trăiască, ei au capacitatea de a supraviețui razelor UV .
Mai mult, scorpionii pot reveni la viață după ce au fost înghețați, ceea ce le-ar da mari șanse să supraviețuiască unei ierni nucleare. Faptul că se pot adăposti în crevase și găuri în pământ le conferă o protecție în plus.
Viespile din familia Braconidae
Aceste insecte sunt niște viespi parazite care își au originile în Cretacic și care își depun ouăle în organismul animalelor. Unele specii utilizează un virus foarte vechi, de cca 100 milioane de ani pentru a modifica ADN-ul organismului gazadă.
Aceste insecte sunt foarte rezistente la radiații, așa că șansele că acestea să scape cu bine dintr-un atac nuclear sunt foarte mari.
Cercetătorii au descoperit că micile insecte pot absorbi până la 180.000 rad (de 200 de ori mai mult decât un om!) La fel, femelele pot suporta temperaturi foarte joase.
Peștele astronaut
Acesta este un simplu pește, dar în același timp el poate rezista și supraviețui oriunde. Trăiește în cele mai poluate zone din mare, în care au avut loc deversări grave de substanțe chimice. Este, de asemenea, singurul pește care poate trăi în apă, în spațiul cosmic.
Capacitatea de a supraviețui este legată de abilitatea lor de a-și activa și dezactiva genele la comandă, atunci când este necesar. Aceasta le permite peștilor să supraviețuiască în orice amestec de chimicale, la orice temperatură și în orice concentrație de sare.
Mai mult, peștii au fost observați remodelându-și părți întregi ale corpului, pentru a face față noilor provocări ale mediului înconjurător. Orice pește care poate face asta merită să urce pe podiumul supraviețuitorilor.