articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
10 avantaje ale unui magnet din ferite

10 avantaje ale unui magnet din ferite

🕔13.Nov 2014

Un magnet din ferite este clasicul magnet, negru, cu care te-ai jucat in copilaria ta la scoala sau acasa. Acest tip de magnet isi gaseste intrebuintare in diverse domenii si-l regasim peste tot in viata de zi cu zi de la birouri, gazete de perete si pana la producerea de difuzoare, fixatoare sau motoare electrice.

Este bine de retinut ca magnetii din ferite pot fi mai slabi sau mai puternici, adica izotropi sau anizotropi. Magnetii mai slabi se fabrica prin presare, metoda uscata, pe cand magnetii puternici se realizeaza prin injectare care este o metoda umeda.

Daca esti in cautare de astfel de magneti ai gasit compania potrivita: Euromagnet!

Ce este un magnet din ferite?

Cei mai cunoscuti si mai produsi magneti din intreaga lume sunt magnetii din ferite. Din ce sunt alcatuiti acesti magneti? La baza lor sta oxidul de fier, care se afla in proportie de 80%, si bariu izotrop sau strontiu anizotrop, in proportie de 20%.

Magnetii din ferite de bariu au avantajul ca se pot magnetiza in absolut toate directiile si au aceleasi proprietati magnetice la diferite niveluri. In schimb, magnetii din ferite de strontiu au un camp foarte puternic, insa doar intr-o singura directie. Ei sunt obtinuti prin procedee uscate sau umede.

Avantajele unui magnet din ferite

Magnetii din ferite au numeroase avantaje dintre care amintim:

–          Au rezistenta crescuta la curentul electric care nu reuseste sa patrunda prin magnet;

–          Forta coercitiva si temperatura de lucru  are o valoare mare;

–          Isi pastreaza foarte bine stabilitatea chiar si pe perioade lungi de timp;

–          Rezista cu bine la factorii din exterior;

–          Rezista si la coroziune;

–          Temperatura maxima pe care o suporta este de 250 de grade Celsius;

–          Rezista si la substantele acide si la cele alcaline;

–          Proprietatile de prelucrare sunt foarte bune;

–          Sunt cei mai ieftini magneti;

–          Isi gasesc intrebuintare in domenii variate: obiecte decorative, generatoare eoliene de curent, motoare, fixatoare, magneti industriali de sustinere, jucarii, difuzoare, sisteme de separare sau de filtrare pentru industria alimentara.

Magnet din ferite de la Euromagnet

Euromagnet din Cluj-Napoca este o companie cu renume ce produce si comercializeaza magneti din ferite. Acestia au la baza oxidul de fier si bariul sau strontiul. Intra si tu pe site-ul companiei si alege-ti magnetul potrivit nevoilor tale. Euromagnet are o lista intreaga de magneti de dimensiuni variate.

Daca ai nevoie de o dimensiune anume pentru magnetii din ferite, Euromagnet iti va realiza la cerere produsul dorit. Caracteristicile acestor magneti sunt superioare si-ti vor asigura rezultate de exceptie, exact pe masura asteptarilor tale.

Pentru informatii suplimentare despre magnetii din ferite sau pentru ajutor de specialitate in alegerea magnetilor potriviti pentru tine, ia legatura cu echipa Euromagnet si aceasta te va indruma inspre produsul cel mai potrivit pentru nevoile tale. Solutiile sunt personalizate si ti se vor potrivi 100%!

Cum comand? Telefonic este cel mai sigur. Alegi produsele dorite, iar Euromagnet iti va expedia coletul rapid, printr-un curier exact la adresa indicata de tine. Plata se face ramburs, usor si sigur pentru toata lumea, numai cu Euromagnet.